Vill du bli röstmottagare?

Den 9 september hålls allmänna val i Sverige. Är du intresserad av att göra en samhällsinsats och jobba som röstmottagare under förtidsröstningen? Nu söker vi röstmottagare inför valet 2018.

Allmänna val i Sverige

Sveriges kommuner ansvarar för genomförandet av de allmänna valen till riksdag, landstings- och kommunfullmäktige vart fjärde år och valet till Europaparlamentet vart femte år. Utöver detta ansvarar kommunerna för genomförandet av folkomröstningar och eventuella extra val.

I Markaryds kommun är valnämnden ansvarig lokal myndighet för valen. Valnämndens uppgift är bland annat att bemanna kommunens valdistrikt och förtidsröstningslokaler.

I Sverige hålls nästa allmänna val den 9 september 2018. Markaryds kommun söker nu röstmottagare samt bemanning i förtidsröstningslokal.

Tjänstgöring som röstmottagare vid förtidsröstningen 2018
Markaryds kommun söker röstmottagare till förtidsröstningen. Förtidsröstningen startar den 22 augusti, det vill säga 18 dagar före valdagen och arbetet innebär att röstmottagaren tar emot förtidsröster. I en förtidsröstningslokal ska det alltid tjänstgöra minst två röstmottagare samtidigt. Du kommer att få betalt per timma.

Röstmottagare har till uppgift att
- ta emot röster, kontrollera identitet,
- registrera väljaren i väljarförteckningen,
- håller god ordning i röstlokalen,
- vara behjälplig för väljaren med information och material.

Det är obligatoriskt med utbildning för röstmottagare som arbetar med förtidsröstningen.

Om du är intresserad av att arbeta som röstmottagare i Markaryds kommun kan du höra av dig till Kristina P Baron på 0433-72002 eller ks@markaryd.se

Andra språk/Other Languages

Artikel skapad 2018-05-29
av Markaryds kommun
Senast uppdaterad 2018-05-29