Världskänd Nobelutställning kommer till Markaryd

Under hösten 2018 invigs utställningen Nobel – Mot nya höjder i Markaryd. Utställningen byggs upp under våren och Utbildnings- och kulturförvaltningen, Nibe samt Region Kronoberg samarbetar för att ge elever från hela regionen en upplevelse i Nobels anda.

- "Utställning visar på lekfullheten och kreativiteten i Nobelpristagarnas arbeten, något som skolelever och alla vi andra kan inspireras av. Utställningen lockade en kvarts miljon besökare i Stockholm, vi hoppas förstås att det ska bli en stor succé även i Markaryd", säger Olov Amelin, museichef Nobelmuseet.

Mötesplatsen kommer att vara i Markaryd där det världsomspännande företaget NIBE Industrier AB och Markaryds kommun är viktiga partners.

Skolutveckling är en stor och viktig fråga för alla berörda parter och Markaryds kommun ser detta som en möjlighet att välkomna elever från länets alla hörn. Med fokus på unga elevers idéer, kreativitet och nyfikenhet sätter vi återigen Markaryd på den nationella kartan som en kommun med entreprenörskap och god samverkan mellan skola och näringsliv.

- "I Markaryd har vi som bekant ett fantastiskt bra samarbete mellan näringslivet och kommunen och ett av våra gemensamma mål är att stimulera intresset hos våra skolelever för naturvetenskap, teknik och matematik. För det är experiment och nyfikenhet som har förändrat vår syn på världen och det är resultatet av experiment och nyfikenhet som ger oss möjlighet att förändra världen", säger Bengt Germundsson kommunstyrelsens ordförande.

Läs mer om utställningen Mot nya Höjder

Andra språk/Other Languages

Artikel skapad 2018-03-21
av Markaryds kommun
Senast uppdaterad 2018-03-21