Sök

Socialsekreterare

Markaryds kommun i södra Småland på gränsen till Skåne är en välskött kommun med god ekonomi. Lånefinanseringsgraden är f n endast 3 % och bland annat har medel avsatts som fullt ut täcker kommunens framtida pensionskostnader. I Dagens Samhälles redovisning över de mest obundna kommunerna i landet intar Markaryd plats nr 1. I Svenskt Näringslivs ranking över företagsklimat är Markaryd på 21:a plats. I Markaryd arbetar vi med ett tydligt medborgarperspektiv och samverkar i stor utsträckning tillsammans med den ideella sektorn och näringslivet i vårt utvecklingsarbete.

Socialförvaltningen söker

Socialsekreterare, barn och ungdom
Ref nr: 61/17 (anges i ansökan)

Barnenheten i Markaryds kommun omfattar förebyggande arbete, myndighetsarbete och öppenvård. Familjerättsärenden handläggs av en gemensam nämnd i Älmhults kommun. Vi håller på att utöka vår öppenvård och utveckla vårt arbete med förebyggande insatser och behandlingsinsatser på hemmaplan.

Vi söker en socialsekreterare för arbete med barn och ungdomar. Tjänsten omfattar förebyggande arbete och myndighetsarbete. Det förebyggande arbetet innebär ett nära samarbete med förskola och skola. Myndighetsarbetet innebär att självständigt handlägga ärenden enligt SoL och LVU.

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp med sju socialsekreterare, två familjehemssekreterare samt fem behandlare. Du kommer att få fortbildning och tät arbetsledning. Vi erbjuder extern handledning och ger ekonomiskt bidrag till friskvård.

Kvalifikationer
• Du ska ha socionomexamen
• Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med handläggning enligt SoL och LVU.
• Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
• B-körkort är ett krav.
Tjänsten är på heltid.

Upplysningar lämnas av Ingela Östberg, 1:e socialsekreterare, 0433-720 48 eller Jeannette Dahlman,1:e socialsekreterare, 0433-720 44. Fackliga organisationer nås genom kommunens växel 0433-72 000.

Välkommen med din ansökan. Vårt ansökningsformulär hittar du på: http://www.markaryd.se/jobbansokan Senaste ansökningsdag 2017-05-11
Vi kommer att behandla ansökningarna löpande.
Vi undanber oss alla erbjudande om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

GTranslate

Artikel skapad 2017-04-13
av Lina Van Der Putten
Senast uppdaterad 2017-04-13