Markaryd – bäst igen på företagsklimat!

Idag släpptes enkätsvaren för årets undersökning av det lokala företagsklimatet i Kronobergs län. En undersökning som foretagsklimat.se gör i samarbete med svenskt näringsliv.

Markaryd fick ett strålande resultat – i år igen! Markaryd har landets högsta resultat på det sammanfattande omdömet, samt bäst i landet när det gäller dialog, politikers attityder och företagens egna initiativ.

Resultat speglar mycket av det som Markaryd brinner för – ett gott företagsklimat skapas tillsammans.  Politiker, tjänstemän och företag måste agera tillsammans om man ska vara framgångsrik.

- 
Jag ser resultatet som ett fint kvitto på det goda samarbetet. Utmärkelsen tillfaller hela näringslivet och kommunen, säger näringslivschef Bengt-Göran Söderlind.
Det sammanfattande omdömet för Sveriges samtliga kommuner har aldrig varit så lågt som i år. Hälften av landets kommuner har sjunkit. Det är inget enormt tapp, men en svag lutning i fel riktning. Däremot går Kronoberg mot trenden och har det näst starkaste resultatet i landet.
 
För mer information kan du läsa alla resultat här

Andra språk/Other Languages

Artikel skapad 2016-05-24
av Evelina Jahnsén
Senast uppdaterad 2016-05-26