Information, nattens händelser 180821

Klockan 03:30 natten mellan måndagen och tisdagen den 21 augusti började en fastighet brinna på Nya Åbrovägen i Strömsnäsbruk. Fem lägenheter är utbrända, varav tre beboddes av barnfamiljer. Inga fysiska skador är rapporterade.

Planerna för tryggt och anpassat boende för äldre i Strömsnäsbruk fortskrider
Victoria Parks och Markaryds kommuns planer på inrättandet av ett tryggt och anpassat boende för äldre kommer inte att påverkas negativt av branden på Nya Åbrovägen. Tvärtom gör tisdagsnattens händelser Markaryds kommun och Victoria Park än mer beslutsamma att fortsätta det påbörjade arbetet. Victoria Parks ansvarige, Tobias Göransson, meddelade redan under tisdagen att den brandskadade affärslokalen istället kommer att byggas om till lägenheter.

Det är många som hör av sig och frågar om man kan hjälpa till med något och människor som vill skänka både kläder och saker. Över detta är vi såklart väldigt tacksamma! I nuläget finns inget behov då man lyckats ta hand om de drabbade på ett snabbt och bra vis. Skulle läget förändras ser vi till att informationen når ut till allmänheten.

Markaryds kommun vill tacka alla som hjälpt till i den akuta fasen samt alla de privatpersoner som på olika sätt velat hjälpa de drabbade. Tack!

Läs Polisens information om händelsen

Läs om hela händelseförloppet här

 
Vi på Markaryds Kommun vill rikta ett jättestort tack för hjältemodet som Albin Dzihic visade natten till den 21 augusti, när han väckte boenden i den brinnande fastigheten i Strömsnäsbruk och därav förhindrade en tragedi, som vi tack vare honom bara kan spekulera i!

Andra språk/Other Languages

Artikel skapad 2018-08-21
av Lina Van Der Putten
Senast uppdaterad 2018-08-30