Nyhetsarkiv om kommunen

Denna sida visar arkiverade artiklar från sidan "Om kommunen"

I dagarna har några tjänstemän från kommunen varit i Bryssel på en presentation av en internationell Energispartävling. Markaryd, som representerade Sverige, kom tvåa!

- Det var hedrande, roligt och mäktigt att vara med och träffa andra länders energinördar och byta ut erfarenheter och mäta sig med de, Asim Serdarevic.

Måndagen den 22/5 presenterade Svenskt Näringsliv
den senaste undersökningen över näringslivsklimatet i Sveriges kommuner. I undersökningen fick Markaryds kommun det bästa betyget som någonsin uppmätts i undersökningens historia.
 
 

I ett års tid har tretton offentliga kontorsbyggnader i sydost deltagit i en energispartävling där man genom framförallt beteendeförändringar arbetat för att minska sin energiförbrukning jämfört med tidigare år. Markaryds kommunhus lyckades dra ner med totalt 20 % och vinner därmed tävlingen. Mörbylånga kommun kom på andra respektive tredje plats.

 

Som alla känner till och säkert märkt har det under 2016 byggts ett helt nytt fibernät i våra fyra tätorter, ett ”öppet nät” som klarar av framtidens kommunikation. Det är Telia med sin nätägare Skanova som byggt, äger och förvaltar detta nät.

Andra språk/Other Languages

Sida skapad 2014-02-05
av Christer Ekstrand
Senast uppdaterad 2017-09-06