Bada i Markaryd

I Markaryds kommun har vi två badanläggningar samt ett stort antal sjöar med bra badmöjligheter.

Hannabadet i Markaryd är ett inomhusbad för alla. Här finns en 25 meters bassäng, leklandskap, rutschbana, rehabbassäng, bubbelpool, ångbastu och torrbastu. Det finns många aktiviteter såsom babysim, vattengymnastik, motionssimning och föreningsbad.

Strömsnäsbadet har byggts om och renoverats för härliga sommar bad. Nya attraktioner har tillkommit som bangolf och ny rutschkana.Helt nya omklädningsrum och nya duschar för bästa bekvämlighet.
Badet är ett friluftsbad med 2 pooler. En 25 meters bassäng , en mindre bassäng som är ca. 80 cm djup samt en liten pool för de allra minsta.
Strömsnäsbadet är en grön oas som inbjuder till härligt avkopplande lata dagar.

Utöver dessa anläggningar finns det många fina badstränder runt om i kommunen. Ett populärt badställe är Klintabadet i Hammarsjön, i nära anslutning till Strömsnäsbruks tätort. I Markaryd finns bl.a. Getesjön och Hannabadsjön i Hylte.

Det finns även fina sjöar att bada i ute i kommunens landsbygd.
På denna webbsida hittar du den senaste informationen om badvatten vid de badplatser som finns i vår kommun. >> Badplatser

Tjänstegaranti för badverksamheten

Den 19 juli gjordes provtagningar av badvattenkvalitén vid badplatsen i Getesjön och vid Tovhultsbadet. Resultatet av provtagningarna påvisade förhöjda halter av bakterier vilket klassades som att vattnet är tjänligt men med anmärkning, det betyder att halten bakterier i provet är något förhöjt. Det bedöms inte göra någon hälsorisk att bada i vattnet, men det sker på egen risk därav anledningen till att badskylten om avrådan från bad fortsättningsvis sitter uppsatt.

From idag (16/6) står det en toalettvagn i närheten av badet vid Tovhult som allmänheten får lov att använda.
Den 7/7 kommer toalettvagnen inte vara tillgängligt vid badplatsen då den är utlånad till ett evenemang som skall genomföras i kommunen.
Den kommer att komma tillbaka senast 11/7.

Varmt välkomna till våra fina badsjöar i sommar!

För information om badvattenkvalitén kan ni söka på badplatsens namn och/eller på orten Markaryd här

Bra att veta om Tovhults badplats

Toaletterna vid Tovhluts badplats går tyvärr inte att använda denna säsong. Anledningen är att Markaryds kommun sålde delar av marken Tovhults badplats till Traryd Golfresort AB (Bolaget) där det också tecknades ett skötselavtal med Bolaget.

Andra språk/Other Languages

 

KontaktpersonFritids- och kulturchef
Tord Gustafsson
0433-72008
Sida skapad 2011-01-18
av Christer Ekstrand
Senast uppdaterad 2017-02-01