Kultur/fritid

 Kommunen har mycket att erbjuda för stora som små. Kultur, fritid och nöje är källa till välbefinnande och det kan vi verkligen erbjuda i Markaryds kommun.

Här finns en underbar natur fantastiska möjligheter till bad, fiske, kanoting, promenader, cykelturer eller vad du nu önskar.

Vi har ett rikt föreningsliv med verksamhet för både pojkar och flickor. Nämnas kan bl. a fotboll, bordtennis, simning, gymnastik, ridning, kyrklig verksamhet mm eller varför inte de lite mer udda sporterna som vattenskidor eller motocross.

När det gäller kultur finns det bibliotek i alla tätorter. Vi har aktiva hembygdsföreningar i Markaryd, Strömsnäsbruk, Traryd och Vivljunga. Ett stort antal föreningar erbjuder olika kulturella aktiviteter såsom konstutställningar, teater, föreläsningar och musikarrangemang.

Markaryds Biograf kör regelbundet fyra föreställningar per vecka i Markaryds Kulturhus. Här finns installerat en toppmodern digital utrustning med 3D.

Kulturhuset erbjuder i övrigt en rad spännande arrangemang under året.

Traryds bibliotek är stängt från 17/2.
Bakgrunden är att skolan behöver lokalen på grund av ökat elevantal. Lokalfrågan är under utredning. Vi har för avsikt att så snart som möjligt öppna biblioteket igen på annan plats i Traryd.
Vi hänvisar till Strömsnäsbruks och

Markaryds kommun bjuder på en vår toppad med aktiviteter för stora som små! Vad sägs om en humorkväll med Babben Larsson? Eller varför inte ta med hela familjen på fårsläpp i Sånna? för att se hela vårens Kulturprogram, klicka på bilden.

GTranslate

 Länkar

Stipendier


Höstens Kultursprogram


Integration genom idrott & kultur

KontaktpersonFritids- och kulturchef
Tord Gustafsson
0433-72008
Sida skapad 2017-02-01
av Kristian Blåsol
Senast uppdaterad 2017-02-01