Kultur/fritid

 Kommunen har mycket att erbjuda för stora som små. Kultur, fritid och nöje är källa till välbefinnande och det kan vi verkligen erbjuda i Markaryds kommun.

Här finns en underbar natur fantastiska möjligheter till bad, fiske, kanoting, promenader, cykelturer eller vad du nu önskar.

Vi har ett rikt föreningsliv med verksamhet för både pojkar och flickor. Nämnas kan bl. a fotboll, bordtennis, simning, gymnastik, ridning, kyrklig verksamhet mm eller varför inte de lite mer udda sporterna som vattenskidor eller motocross.

När det gäller kultur finns det bibliotek i alla tätorter. Vi har aktiva hembygdsföreningar i Markaryd, Strömsnäsbruk, Traryd och Vivljunga. Ett stort antal föreningar erbjuder olika kulturella aktiviteter såsom konstutställningar, teater, föreläsningar och musikarrangemang.

Markaryds Biograf kör regelbundet fyra föreställningar per vecka i Markaryds Kulturhus. Här finns installerat en toppmodern digital utrustning med 3D.

Kulturhuset erbjuder i övrigt en rad spännande arrangemang under året.

Höstlovet närmar sig - eller som vi kallar det i Markaryd: Kulturlov!

Nu är det snart dags för årets insamling till världens barn som sker i hela Sverige under vecka 40.
Markaryd har under de senaste två åren varit med i toppen över de kommuner som samlat in mest pengar per invånare. Det är givetvis någon som vi är mycket stolta över. Nu hoppas vi på att våra kommuninvånare och företagare vill vara med även i år.

För mer information: www.markaryd.se/varldensbarn


(Klicka på bilden för att läsa programmet)
Höstens kulturkalender

Filmklubb för barn!
Nu startar Markaryds kommun tillsammans med Markaryds biograf en filmklubb för barn.
Medlemskap köpes på Markaryds Biograf i samband med visningarna.

Andra språk/Other Languages

KontaktpersonFritids- och kulturchef
Tord Gustafsson
0433-72008
Sida skapad 2017-02-01
av Kristian Blåsol
Senast uppdaterad 2017-06-01