Kultur/fritid

Kommunen har mycket att erbjuda för stora som små. Kultur, fritid och nöje är källa till välbefinnande och det kan vi verkligen erbjuda i Markaryds kommun.

Här finns en underbar natur fantastiska möjligheter till bad, fiske, kanoting, promenader, cykelturer eller vad du nu önskar.

Vi har ett rikt föreningsliv med verksamhet för både pojkar och flickor. Nämnas kan bl. a fotboll, bordtennis, simning, gymnastik, ridning, kyrklig verksamhet mm eller varför inte de lite mer udda sporterna som vattenskidor eller motocross.

När det gäller kultur finns det bibliotek i alla tätorter. Vi har aktiva hembygdsföreningar i Markaryd, Strömsnäsbruk, Traryd och Vivljunga. Ett stort antal föreningar erbjuder olika kulturella aktiviteter såsom konstutställningar, teater, föreläsningar och musikarrangemang.

Markaryds Biograf kör regelbundet fyra föreställningar per vecka i Markaryds Kulturhus. Här finns installerat en toppmodern digital utrustning med 3D.

Kulturhuset erbjuder i övrigt en rad spännande arrangemang under året.

Klicka på bilden för större version

Under våren erbjuds dansklasser för barn och ungdomar i åldrarna 5-12 år. Du behöver inga förkunskaper då undervisningen fokuserar på grunderna i olika dansstilarna modernt, street, jazz och balett. De två första veckorna är prova på tillfällen. 

Måndag Markaryd. Fritidsgården Overground
16:00-16:45 ÅK 4

Utbildnings- och kulturnämnden har korat årets idrottsledare- och kulturpristagare. Vinnarna belönades med diplom, blommor och en check på 5 000 kr som överlämnades av utbildnings- och kulturnämndens vice ordförande Berne Eliasson.

Årets idrottsledare blev Per Törnquist, mångårig ledare i Vattenskidklubben Svanen.
Motiveringen lyder:
Per Törnquist är en stark och drivande föreningsledare i VSK Svanen som jobbat oförtrutet med vattenskidsporten.

Filmklubb för barn!
Nu startar Markaryds kommun tillsammans med Markaryds biograf en filmklubb för barn.
Medlemskap köpes på Markaryds Biograf i samband med visningarna.

Andra språk/Other Languages

KontaktpersonFritids- och kulturchef
Tord Gustafsson
0433-72008
Sida skapad 2017-02-01
av Kristian Blåsol
Senast uppdaterad 2018-02-08