Ekliden

Nedan ser du en träfflista med sidor som behandlar ordet ovan. För att läsa efterfrågad information måste ni trycka på respektive rubrik för att läsa mer, samt se rätt höger och vänstermeny.

Ekliden fick mycket bra resultat i oanmäld matundersökning

I slutet av mars genomförde SPF Seniorerna Kronobergsdistriktets Matpatrull oanmälda besök till samtliga åtta kommuner i länet. I Markaryds kommun besöktes Ekliden i Strömsnäsbruk. Syftet med besöken var att bilda sig en uppfattning om matstandarden för de äldre i de olika boendeformerna. Bedömningen innefattade matsalen, servicen och maten.
Ekliden i Strömsnäsbruk fick ett mycket bra resultat. De fick snittbetyget 3,9 på en 5 gradig skala, vilket ledde till en delad tredjeplats av länets åtta kommuner. Kategorierna som bedömdes var omgivning, dukning, service, smak, salladsbord, hel- och halvfabrikat, utbud och renlighet.

Ekliden

Ekliden har ett centralkök som tillagar och levererar middag, efterrätt och kvällsmål till Markaryd kommuns särskilt boende, matdistribution och serveringar. Köket har tillagning 365 dagar om året.

Boenden

Servicelägenhet

För dig som klarar att bo själv finns servicelägenheter på Mellangård i Markaryd.

Särskilt boende

Du  med behov av vård och omsorg kan efter ansökan och individuell bedömning få särskilt boende.

Du kontaktar biståndshandläggare som utreder din ansökan. Om du beviljas särskilt boende så har du rätt till sådant inom 3 månader från ansökningsdagen.

Andra språk/Other Languages